WaRnA Dan KeGuNaAnNyA


Melalui satu pembacaan, rupa-rupanya warna dapat mengurangkan atau menghilangkan beberapa penyakit dimana kita selalu mengalaminya...

 
WARNA MERAH
MENGHILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA
Kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala. Oleh itu jika anda mengalaminya, letakkan tuala lembab berwarna merah diatas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenalin.

WARNA BIRU
MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA
Anda rasa tertekan? Cuba fokuskan mata anda kepada sesuatu yang berwarna biru. Ia berupaya meransangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah.
Cuba ubah screen saver komputer anda kepada warna-warna yang dapat membuatkan anda merasa tenang dan mengurangkan rasa tegang.

WARNA MERAH JAMBU
MENGELAKKAN INSOMNIA
Jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa diwaktu malam, apa kata anda mencuba petua ini. Hiasi bilik tidur anda dengan warna merah jambu. Kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai dan selesa. Suasana yang romantik...

WARNA JINGGA
 CERIAKAN MOOD ANDA 
Apabila anda merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga anda, cuba sesuatu yg berwarna jingga.
Insyaallah, pasti mood anda akan berubah.

WARNA HIJAU
 LENYAPKAN KELETIHAN
Terdapat pendapat yang mengatakan bahawa warna hijau mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni dalam badan.

0 comments: